Dlaczego Capricare® 2 i 3?
3 cechy mleka następnego i uzupełniającego Capricare®

1
Odpowiednie dla małego brzuszka
Mleko kozie ze względu na skład frakcji białkowej, tworzy w żołądku dziecka luźny skrzep kazeinowy , za co brzuszek Twojego dziecka z pewnością będzie Ci wdzięczny.
2
Z pełnotłustego mleka koziego
Mleka następne Capricare® powstają z pełnotłustego mleka. Oznacza to, że zachowują naturalne bogactwo tłuszczu mlecznego — jednego z niezbędnych składników odżywczych.
3
Powstaje z dbałością, o każdy szczegół
Mleko kozie następne wytwarzane jest w Nowej Zelandii, miejscu o najniższym stopniu zanieczyszczenia powietrza, gdzie trawa rośnie prawie przez cały rok, a kozy hodowane są w bardzo humanitarnych warunkach.
Jesteśmy właścicielami wszystkich naszych farm i wybudowanych na potrzeby produkcji specjalistycznych obiektów. Dzięki temu cały proces produkcji odbywa się w jednym miejscu, a my mamy pełną i wyłączną kontrolę nad naszymi produktami na każdym etapie — od hodowli po sklepową półkę.
Właściwości mleka koziego
Czy wiesz, że mleko kozie jest jednym z najstarszych źródeł pokarmu dla człowieka? Jest spożywane od 10 000 lat!
W starożytnym Egipcie kozy odgrywały ważną rolę, jako że dostarczały mleko wysokiej jakości. Dziś ponownie odkrywamy zalety koziego mleka, jego spożycie w krajach rozwiniętych wzrasta. Aby sprostać rosnącemu popytowi, opracowuje się nowe sposoby jego wykorzystania.


Proces produkcji
Nasz proces produkcji jest kontrolowany na każdym etapie. Unikamy nadmiernego przetwarzania, dzięki czemu zachowywane są składniki odżywcze, obecne w pełnotłustym mleku kozim.
Dodajemy do niego wyłącznie składniki niezbędne dla Twojego dziecka. W naszych składach nie znajdziecie: oleju palmowego, syropu glukozowego czy maltodekstryny.
Przebadane klinicznie1, 2, 3, 4
Bibliografia
1. Zhou, S. J., Sullivan, T., Gibson, R. A., Lönnerdal, B., Prosser, C. G., Lowry, D. J., & Makrides, M. (2014). Nutritional adequacy of goat milk infant formulas for term infants: a double-blind randomised controlled trial. British Journal of Nutrition, 111(09), 1641-1651 Przeczytaj publikację
2. Grant, C., Rotherham, B., Sharpe, S., Scragg, R., Thompson, J., Andrews, J., Wall, C., Murphy, J., Lowry, D. (2005). Randomized, double-blind comparison of growth in infants receiving goat milk formula versus cow milk infant formula. J Paediatr Child Health, 41(11), 564-568. Przeczytaj publikację
3. Han, Y., Chang, E. Y., Kim, J., Ahn, K., Kim, H. Y., Hwang, E. M., Lowry, D., Prosser, C., Lee, S. I. (2011). Association of infant feeding practices in the general population with infant growth and stool characteristics. Nutr Res Pract, 5(4), 308-312. Przeczytaj publikację
4. EFSA (2012). Scientific Opinion on the suitability of goat milk protein as a source of protein in infant formuale and follow-on formulae. EFSA Journal 10(3), 2603-2620. Przeczytaj publikację