Dlaczego Capricare®

3 cechy mleka następnego Capricare® 

why capricare

1
Przyjazne dla brzuszka
Mleko kozie ze względu na skład frakcji białkowej, tworzy w żołądku dziecka luźny skrzep kazeinowy , za co brzuszek Twojego dziecka z pewnością będzie Ci wdzięczny.

2
Z pełnego mleka
Mleka następne Capricare® powstają z pełnotłustego mleka. Oznacza to, że zachowują naturalne bogactwo tłuszczu mlecznego — jednego z niezbędnych składników odżywczych.

3
Przyjazny z natury
Mleko kozie następne wytwarzane jest w Nowej Zelandii, miejscu o najniższym stopniu zanieczyszczenia powietrza, gdzie trawa kwitnie prawie przez cały rok, a kozy hodowane są w bardzo humanitarnych warunkach.

Jesteśmy właścicielami wszystkich naszych farm i wybudowanych na potrzeby produkcji specjalistycznych obiektów. Dzięki temu cały proces produkcji odbywa się w jednym miejscu, a my mamy pełną i wyłączną kontrolę nad naszymi produktami na każdym etapie — od hodowli po sklepową półkę.

Właściwości mleka koziego

Czy wiesz, że mleko kozie jest jednym z najstarszych źródeł pokarmu dla człowieka? Jest spożywane od 10 000 lat!

W starożytnym Egipcie kozy odgrywały ważną rolę, jako że dostarczały mleko wysokiej jakości. Dziś ponownie odkrywamy zalety koziego mleka, jego spożycie w krajach rozwiniętych wzrasta. Aby sprostać rosnącemu popytowi, opracowuje się nowe sposoby jego wykorzystania.

why capricare

why capricare

Uproszczony proces produkcji

Nasz proces produkcji jest uproszczony do minimum. Unikamy nadmiernego przetwarzania, dzięki czemu zachowywane są naturalne składniki odżywcze, obecne w pełnotłustym mleku.
Dodajemy do niego wyłącznie składniki niezbędne dla Twojego dziecka (nigdy nie używamy takich substancji jak olej palmowy, syrop glukozowy czy maltodekstryna).

Jakość potwierdzona w badaniach klinicznych

Clinically Evaluated

Mleka następne Capricare ® opracowano po ponad 20 latach badań i licznych badaniach klinicznych. Możesz spać spokojnie, ponieważ udowodniono ich bezpieczeństwo i skuteczność oraz potwierdzono, że zawierają niezbędne składniki odżywcze potrzebne Twojemu dziecku. 1, 2, 3

Bibliografia
1. Zhou, S. J., Sullivan, T., Gibson, R. A., Lönnerdal, B., Prosser, C. G., Lowry, D. J., & Makrides, M. (2014). Nutritional adequacy of goat milk infant formulas for term infants: a double-blind randomised controlled trial. British Journal of Nutrition, 111(09), 1641-1651 Przeczytaj publikację

2. Grant, C., Rotherham, B., Sharpe, S., Scragg, R., Thompson, J., Andrews, J., Wall, C., Murphy, J., Lowry, D. (2005). Randomized, double-blind comparison of growth in infants receiving goat milk formula versus cow milk infant formula. J Paediatr Child Health, 41(11), 564-568. Przeczytaj publikację

3. Han, Y., Chang, E. Y., Kim, J., Ahn, K., Kim, H. Y., Hwang, E. M., Lowry, D., Prosser, C., Lee, S. I. (2011). Association of infant feeding practices in the general population with infant growth and stool characteristics. Nutr Res Pract, 5(4), 308-312. Przeczytaj publikację

4. EFSA (2012). Scientific Opinion on the suitability of goat milk protein as a source of protein in infant formuale and follow-on formulae. EFSA Journal 10(3), 2603-2620. Przeczytaj publikację