Nasza technologia

Zajrzyj za kulisy naszego procesu produkcji i dowiedz się, co czyni naszą gamę produktów tak wyjątkową

Capricare Science

Lekkostrawne

Profil kazeinowy mleka koziego jest bardziej zbliżony do mleka kobiecego. Dzięki swojemu unikalnemu profilowi kazeinowemu mleko modyfikowane Capricare® tworzy w żołądku miękki, luźny skrzep, który zapewnia enzymom trawiennym lepszy dostęp do białka, wspomagając tym samym trawienie.

Więcej informacji

W warunkach imitujących środowisko żołądka, trawionych jest więcej białek kazeinowych zawartych w Capricare®, w porównaniu do białek kazeinowych w modyfikowanym mleku krowim
Capricare® tworzy bardziej miękki skrzep

Bibliografia
Hodgkinson, A. J., Wallace, O. A., Boggs, I., Broadhurst, M., & Prosser, C. G. (2018). Gastric digestion of cow and goat milk: Impact of infant and young child in vitro digestion conditions. Food Chemistry, 245, 275-281. Przeczytaj publikację

Hodgkinson, A. J., Wallace, O. A., Smolenski, G., & Prosser, C. G. (2019). Gastric digestion of cow and goat milk: Peptides derived from simulated conditions of infant digestion. Food Chemistry, 276, 619-625. Przeczytaj publikację

Wang, Y., Eastwood, B., Yang, Z., de Campo, L., Knott, R., Prosser, C., Carpenter, E., Hemar, Y. (2019). Rheological and structural characterization of acidified skim milks and infant formulae made from cow and goat milk. Food hydrocolloids, 96, 161-170. Przeczytaj publikację

Ye, A., Cui, J., Carpenter, E., Prosser, C., & Singh, H. (2019). Dynamic in vitro gastric digestion of infant formulae made with goat milk and cow milk: Influence of protein composition. International Dairy Journal, 97, 76-85. Przeczytaj publikację

Wsparcie zdrowia jelit

Capricare® naturalnie zawiera więcej prebiotycznych oligosacharydów w porównaniu do mlek modyfikowanych na bazie mleka krowiego. Potwierdzono również, że Capricare® wykazuje działanie bifidogenne.

Więcej informacji

Cechy stolca niemowląt były zbliżone do cech stolca niemowląt karmionych piersią.

Bibliografia
Han, Y., Chang, E. Y., Kim, J., Ahn, K., Kim, H. Y., Hwang, E. M., Lowry, D., Prosser, C., Lee, S. I. (2011). Association of infant feeding practices in the general population with infant growth and stool characteristics. Nutr Res Pract, 5(4), 308-312. Przeczytaj publikację

Tannock, G. W., Lawley, B., Munro, K., Gowri Pathmanathan, S., Zhou, S. J., Makrides, M., Gibson, R. A., Sullivan, T, Prosser, C. G., Lowry, D., Hodgkinson, A. J. (2013). Comparison of the compositions of the stool microbiotas of infants fed goat milk formula, cow milk-based formula, or breast milk. Appl Environ Microbiol, 79(9), 3040-3048. Przeczytaj publikację

Zhou, S. J., Sullivan, T., Gibson, R. A., Lönnerdal, B., Prosser, C. G., Lowry, D. J., & Makrides, M. (2014). Nutritional adequacy of goat milk infant formulas for term infants: a double-blind randomised controlled trial. British Journal of Nutrition, 111(09), 1641-1651. Przeczytaj publikację

Rzadziej występująca egzema

W trakcie 12-miesięcznego badania (prowadzonego z randomizacją metodą podwójnie ślepej próby z grupą kontrolną) u niemowląt karmionych modyfikowanym mlekiem kozim rzadziej obserwowano występowanie egzemy.

Występowanie egzemy
o znaczeniu klinicznym (SCORAD >10)

Więcej informacji

Obserwowano mniej nasiloną egzemę w porównaniu do niemowląt karmionych modyfikowanym mlekiem krowim.

Dane wskazują, że u niemowląt karmionych modyfikowanym mlekiem kozim egzema może występować rzadziej i może być mniej nasilona w porównaniu do niemowląt karmionych modyfikowanym mlekiem krowim. Wyniki te wymagają jednak potwierdzenia w dalszych badaniach.

Bibliografia
Carpenter, E., & Prosser, C. (2017). Prevalence and cumulative incidence of eczema in infants fed goat or cow milk based formula. Journal of Pediatric Gastroenterology and Nutrition, 64(S1), 977. Przeczytaj publikację

Zhou, S. J., Sullivan, T., Gibson, R. A., Lönnerdal, B., Prosser, C. G., Lowry, D. J., & Makrides, M. (2014). Nutritional adequacy of goat milk infant formulas for term infants: a double-blind randomised controlled trial. British Journal of Nutrition, 111(09), 1641-1651. Przeczytaj publikację

Bezpieczne i kompletne pod względem składników odżywczych

Masa ciała — dziewczynki

Masa ciała — chłopcy

Mleko modyfikowane Capricare® wspomaga prawidłowy rozwój niemowląt. Wyniki licznych badań klinicznych potwierdziły, że niemowlęta karmione modyfikowanym mlekiem kozim miały masę ciała, wzrost, obwód głowy, zawartość tkanki tłuszczowej i stosunek masy ciała do wzrostu mieszczące się w zakresie wartości prawidłowych.

Więcej informacji

Wszystkie biochemiczne wskaźniki
odżywienia niemowląt mieściły się w zakresie referencyjnym.

*Próbki krwi pobrane w czwartym miesiącu życia
**Kryteria diagnostyczne organizacji South Australia Pathology, Adelaide, Australia

Mleko modyfikowane Capricare® zapewnia niemowlętom wszystkie niezbędne aminokwasy bez konieczności uzupełniania jego składu dodatkową serwatką.
Niemowlęta miały istotnie niższy poziom mocznika we krwi w porównaniu do niemowląt karmionych modyfikowanym mlekiem krowim.

Podwyższony poziom mocznika we krwi wiąże się z nieprawidłowymi proporcjami aminokwasów w okresie, w którym nerki niemowlęcia nie są jeszcze na tyle dojrzałe, aby poradzić sobie z obciążeniem nadmiarem białka.

Bibliografia
Grant, C., Rotherham, B., Sharpe, S., Scragg, R., Thompson, J., Andrews, J., Wall, C., Murphy, J., Lowry, D. (2005). Randomized, double-blind comparison of growth in infants receiving goat milk formula versus cow milk infant formula. J Paediatr Child Health, 41(11), 564-568. Przeczytaj publikację

Han, Y., Chang, E. Y., Kim, J., Ahn, K., Kim, H. Y., Hwang, E. M., Lowry, D., Prosser, C., Lee, S. I. (2011). Association of infant feeding practices in the general population with infant growth and stool characteristics. Nutr Res Pract, 5(4), 308-312. Przeczytaj publikację

Rutherfurd, S. M., Darragh, A. J., Hendriks, W. H., Prosser, C. G., & Lowry, D. (2006). True Ileal Amino Acid Digestibility of Goat and Cow Milk Infant Formulas.
J Dairy Sci, 89(7), 2408-2413. Przeczytaj publikację

Zhou, S. J., Sullivan, T., Gibson, R. A., Lönnerdal, B., Prosser, C. G., Lowry, D. J., & Makrides, M. (2014). Nutritional adequacy of goat milk infant formulas for term infants: a double-blind randomised controlled trial. British Journal of Nutrition, 111(09), 1641-1651. Przeczytaj publikację